Solsikkekjerner på toppen av rundstykker kan anbefales
Jeg er ikke så veldig fan av å følge oppskrifter, men oppskriften var ca slik:
1 pk gjær
8 dl fingervarmt vann (ca 37 grader)
en desj med olivenolje (ca 3-4 ss)
150 g gresk/tyrkisk yoghurt (evt yoghurt naturell)
en desj salt (ca 2 ts)
1 dl kruskakli
5-6 dl grovbakstmel
1-2 dl solsikkekjerner
1-2 dl havregryn
1 dl linfrø
litt vann eller ett egg til pensling
litt ekstra solsikkefrø som topping på rundstykkene
Siden deigen er litt klissete anbefaler jeg å ta deigen med en spiseskje, fukte hendene med vann og forme rundstykkene så godt du kan før du legger de på et stekebrett. Jeg pleier å fukte hendene mellom hvert rundstykke for å hindre at deigen klisser seg til fingrene. Det blir ca 20-30 rundstykker avhengig av hvor store du lager de. La rundstykkene etterheve i 20-30 min.
Sett ovnen på 225 grader, og pensl rundstykkene med vann eller egg. Deretter strør du eventuelt på ønsket topping, jeg anbefaler solsikkefrø eller ost, men du velger selv hva du strør på;) Rundstykkene stekes midt i ovnen til de blir gylne, tar va 17-20 min avhengig av ovnen. Da er det bare å legge de på rist sånn at de blir litt avkjølt og spise de med ønsket pålegg.
Bon appétit
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar